Τ: +30.2645071721Ε: info@ioniohotel.gr

Θαλάσσιος τουρισμός

Μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο, το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, φυσικά και δεν μπορούν παρά να αποτελούν πρωταρχικό κομμάτι σε αυτά που προσφέρει η Λευκάδα στους επισκέπτες της.

Τόσο στις άγριας ομορφιάς απέραντες παραλίες της δυτικής πλευράς του νησιού όσο και στις ανατολικές μικρές φιλόξενες ακτές του, ο θαλάσσιος τουρισμός αποκτά νόημα και ουσία στο νησί που γνωρίζει καλά πώς να ψυχαγωγεί δημιουργικά τους επισκέπτες του.

Ιστιοπλοΐα

Η Λευκάδα, με την ενδιαφέρουσα και γεμάτη εναλλαγές ακτογραμμή της, τα πάμπολλα μεγάλα και μικρότερα νησάκια στα ανατολικά της και τους μικρούς ορμίσκους της, αποτελεί έναν παράδεισο για όσους αγαπούν την ιστιοπλοΐα.

Κρουαζιέρα

Οι ημερήσιες κρουαζιέρες στη Λευκάδα αποτελούν αγαπημένη συνήθεια πολλών επισκεπτών του νησιού. Μέσα από αυτές τους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν τα νησάκια και την ακτογραμμή της Λευκάδας.

Ιστιοσανίδα (windsurf)

Η Λευκάδα κρατά μια από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στο συγκεκριμένο θεαματικό άθλημα, διαθέτοντας μια από τις δέκα καλύτερες πίστες στον κόσμο και τις τρεις καλύτερες της Ευρώπης. Πρόκειται για τον κόλπο της Βασιλικής στα νότια του νησιού. Αλλά και η παραλία των Μύλων και του Αγίου Ιωάννη, στα δυτικά της πόλης της Λευκάδας, κατέχουν μια εξίσου σημαντική θέση στις προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων σέρφερ.

Kitesurfing

Ένα από τα πιο θεαματικά θαλάσσια αθλήματα που συνδυάζει windsurfing, waterski, wakeboard, paragliding είναι το kitesurfing.

Tο 1999 μια παρέα Ιταλών ανακάλυψε ότι στην παραλία των Μύλων, στα δυτικά της χώρας του νησιού, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ανέμου για το άθλημα και από τότε η παραλία αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του.

Καταδύσεις

Ο βυθός αποτελεί ένα υπέροχο τόπο εξερεύνησης και χαρίζει μοναδικές εικόνες και εμπειρίες αλλά χρειάζεται έμπειρη καθοδήγηση και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Στη Λευκάδα υπάρχουν οργανωμένα καταδυτικά κέντρα που δραστηριοποιούνται στη Βασιλική, το Νυδρί και τη Νικιάνα και δίνουν τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μαθημάτων για ερασιτεχνική ή επαγγελματική ενασχόληση με το άθλημα καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής και βαρκών

Από την μαρίνα της Λευκάδας, τη Λυγιά, τη Νικιάνα, το Περιγιάλι, το Νυδρί, το Βλυχό, την παραλία του Δεσίμι, τα Σύβοτα και τη Βασιλική υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης σκαφών αναψυχής, με ή χωρίς skipper, για κρουαζιέρες στα γύρω νησιά, ή και μικρών ταχύπλοων βαρκών για ημερήσιες θαλάσσιες διαδρομές στις κοντινές παραλίες και τα νησάκια.

Θαλάσσια αθλήματα και δραστηριότητες

Στο Περιγιάλι, το Νυδρί, στην παραλία του Μικρόγιαλου και την Βασιλική υπάρχουν αναρίθμητες επιλογές αθλημάτων, με άρτιο εξοπλισμό και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, που θα κάνουν τις ώρες σας στην παραλία αξέχαστες.

Δίνεται η δυνατότητα ενασχόλησης με θαλάσσιο και εναέριο σκι, με μαθήματα ιστιοσανίδας και κατάδυσης, αλλά και υπέροχες ώρες διασκέδασης με φουσκωτά παιχνίδια όπως fly-fish, tubes, banana, crazy-sofa, big mable, κ.α.